Dacă trăim prin Duhul, să şi umblăm prin Duhul
Galateni 5:25

Cunoaștem viața lui Pavel, călătoriile sale misionare în care a fost călăuzit de Duhul Sfânt și minunile pe care le-a trăit. Fascinat de viața și de vorbele lui Isus, apostolul Pavel a continuat să își trăiască viața la un nivel spiritual ridicat, rămânând în istorie unul dintre cei mai influenți misionari.

Privind în zilele noastre, unde parcă aspectele pământești ale vieții ne ocupă marea parte a timpului, mai putem noi oare să experimentăm o viață la fel de plină de pasiune pentru Isus, așa după cum Pavel obișnuia să trăiască ? Din păcate, cred că există riscul de a ne obișnui cu o trăire superficială. Ajungem să fim mulțumiți cu o stare spirituală care nu este nici rece, nici în clocot, ci este călduță. Însă, dacă am realiza cât de mult dorește El să ni Se descopere, atunci am alege să trăim altfel!

calea-lactee-e1540305134264-1170x658

Nu există în lume vreun lucru care să ne ofere o satisfacție mai profundă decât cunoașterea Lui ca Dumnezeu al minunilor! O relație vie cu Dumnezeul nostru, o relație sinceră de iubire care depășește limitele a ceea ce noi cunoaștem este cu adevărat tânjirea sufletului nostru. Da, se poate! Și cum putem noi ca tineri să umblăm călăuziți de Duhul Sfânt în fiecare moment al zilei?

Căutând părtășia cu El la nivelul gândurilor. Când suntem conectați cu El prin rugăciune oriunde ne-am afla, viețile noastre se transformă. În locul „conversațiilor” din mintea noastră, putem alege să stăm de vorbă cu El, cu Tatăl nostru! Cu cât motivația de a dori mai mult din El va crește, cu atât vom distinge mai clar vocea Lui. O vom cunoaște și ea va fi dragă sufletului nostru. Și ce poate fi mai extraordinar decât să cunoști glasul Lui!?

Acționând. Îl lăsăm pe El să ne călăuzească chiar și în cele mai mici aspecte ale vieții noastre, întrebându-ne mereu: „Doamne, care este dorința inimii Tale?” Dacă vom proceda astfel, Dumnezeu, precum un Tată bun, ne va arăta drumul pe care trebuie să îl urmăm. În măsura în care noi Îl căutăm, ne va învăța cu răbdare și cu blândețe, revelându-ne mai mult din El. Totul se va schimba atunci când vom trăi în Prezența Lui! Fiecare zi poate deveni o aventură supranaturală alături de Cel care ne dorește pentru El. Iar mai apoi, ce poate fi mai plăcut decât să vedem roadele ascultării de El?

Vorbind despre El. Suntem purtători ai prezenței Lui, iar când suntem pe deplin conștienți de ceea ce este în noi, vom dori ca și cei din jurul nostru să-L cunoască pe El. Lăsându-ne fascinați de Dumnezeul nostru în fiecare zi, primim bucurie deplină și putem împărtăși și altora ceea ce El a transformat în viața noastră. Putem fi de folos Împărăției, ridicând pe ceilalți prin cuvinte de încurajare, chiar primind revelații de la Dumnezeu pentru ei.

Dacă dragostea pentru El ne preocupă gândurile și întreaga ființă, vom abandona zona de confort și vom acționa. El a pus în noi daruri pentru cei din jur și ne-a echipat pentru a umbla în chemarea și în viziunea Lui pentru viața noastră.
Ai fost creat să trăiești o viață măreață în plinătatea Duhului Sfânt!

Lasă un comentariu